font de Sant Miquel

Seguint pel carrer de la Ciutat fins arribar al pont que uneix els dos edificis de l’Ajuntament, per sobre del carrer de la font de Sant Miquel. A sota del pont trobarem aquesta antiga font que dona nom al carrer, ara inutilitzada, només queda la imatge de Sant Francesc de Bòrgia a la part superior. El nom de la font i del carrer, així com de la plaça adjacent, correspon a l’antiga església de Sant Miquel, enrunada el 1869, quan el consistori de la Ciutat va decidir ampliar l’ajuntament. La portalada va ser traslladada a la basílica de la Mercè i el campanar va viatjar a la parròquia de la Concepció, al carrer d’Aragó, tal i com explica Xavier Theros al diari Ara.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

2 thoughts on “font de Sant Miquel

 • 1 juny, 2021 at 3:22 pm
  Permalink

  Hola gracies per les teves aportacions saps alguna cosa sobre la Font de Sant Miquel i per què a sobre, en comptes de Sant Miquel, té Sant Francesc de Bòrgia? Gràcies!!

  Reply
  • 6 juny, 2021 at 5:14 pm
   Permalink

   Hola Montse, no he pogut esbrinar el motiu d’aquest Sant, però donades les penúries que va patir l’esglèsia, qualsevol explicació és possible.

   Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *