monument a Galceran Marquet

Ja que som al final de la Rambla de Santa Mònica, girarem a la dreta passant per l’esquerra del Govern Militar i agafarem el carrer Ample. Just al arribar al Registre Civil de Barcelona, ens trobem a la plaça del Duc de Medinaceli. Dominant la plaça es troba una columna, guarnida amb motius marins, sobre una tassa circular, dos fanals i dos escuts de la ciutat. A la part superior ens dona l’esquena una figura de l’almirall. L’estàtua encarregada a Damià Campeny, va ser inaugurada el 1851.

A la alçada de 7,70 m hi havia un repartidor d’aigua que podia servir aigua a 21 habitatges diferents.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.