font de la Maja Madrilenya

A tots els barcelonins ens agrada l’activitat lúdica de Ramblejar, que consisteix en baixar passejant per les Rambles fins arribar a Colom i tornar a pujar fins a Plaça de Catalunya. Ara tot és ple de turistes, però encara podem gaudir d’aquest plaer.

Jo us proposo una nova ruta per Ramblejar, que és fer-ho pels carrers paral·lels a la Rambla, i així també tindreu la oportunitat de conèixer les seves fonts.

Partint del cap d’amunt de la Rambla de Canaletes, en lloc de baixar pel passeig, agafarem el segon carrer a l’esquerra, es tracta del carrer de la Canuda, que ens portarà a la plaça de la Vila de Madrid.

Abans d’arribar a la necròpolis romana, es troba aquesta font monumental. Obra de Lluís Montané, de 1958, és una font de quatre aixetes, d’obra i quatre petxines a les cantonades, amb una Maja al cap damunt.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.