font màgica de Montjuïc

Sortint del metro per la Plaça d’Espanya, s’ha d’entrat a través de les torres venecianes cap a l’Avinguda de la Reina Maria Cristina i al fons es veu la font màgica en tota la seva majestuositat.

La font va ser construïda per l’exposició universal de 1929 per Carles Buïgas i Sans. El brollador central està acompanyat d’una gran cascada que sur sota mateix del palau Nacional i té continuïtat amb tres cascades conjuntes abans de la font principal, a continuació hi ha un seguit de petites cascades que porten fins a la plaça d’Espanya.

Ara que es la temporada d’hivern, cal anar-hi dijous, divendres o dissabte de vuit a nou del vespre per veure la coreografia de llums i música que acompanya el joc d’aigua, a l’estiu una hora més tard.

Seguint l’avinguda de la Reina Maria Cristina ens acompanyen, fins a trobar les dues torres venecianes finals, a banda i banda 22 basses rectangulars que al seu interior tenen dos grans parelles de brolladors.

Hi ha dos moments l’any en que l’espai és un punt de trobada multitudinari pels barcelonins, per la Mercè, on és la base fonamental del piromusical amb focs artificials que segueixen el ritme de la música i per l’espectacle de cap d’any.

cap d’any 2022

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.