dipòsit de les aigües del parc de la Ciutadella

Seguint el carrer de la Marina, ens hem deixat a ma dreta, en el quadrat delimitat pels carrers de Llull, Sardenya, Wellington i Ramon Turró, un altre element arquitectònic lligat a les aigües. Es tracta del dipòsit que regulava el caudal de la cascada del parc de la Ciutadella. Dissenyat el 1874 per Josep Fontseré, es diu que l’estudiant Antoni Gaudí va participar en l’informe de càlcul de capacitats dels elements de suport. Actualment l’espai interior, restaurat el 1999 pels arquitectes Lluís Clotet i Ignacio Paricio, s’ha destinat a biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra.

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.