torre d’aigua de la fàbrica Bostik

Les vies del tren ens divideixen físicament del barri de Sant Martí, per salvar aquest obstacle hem de creuar per sobre amb els pocs ponts que ens ho permeten. Un d’aquests ponts, és el del Treball, des del gener de 2012, el nou pont es diu del Treball digne.

Abans de creuar el pont, si venim per Berenguer de Palou, gairebé paral·lel, trobarem el carrer Ferran Turné, a ma dreta, després d’un solar que ara fa les funcions de aparcament a l’aire lliure, veiem l’edifici de l’antiga fàbrica de coles Bostik, ara reconvertida en espai social i cultural. El que ens interessa a nosaltres és el dipòsit industrial d’aigua, de forma cúbica, amb unes escales metàl·liques a la part superior.

Si en voleu llegir més, podeu accedir al blog a Peu de carrer

jmes

Encara que nascut a Ponts, em sento barceloní d'adopció i una de les meves aficions es voltar pels raconets de la ciutat.

2 thoughts on “torre d’aigua de la fàbrica Bostik

 • 15 maig, 2020 at 5:02 pm
  Permalink

  Felicitats pel blog, un bon treball de camp. Suposo que ja el coneixes el llibre “100 fuentes de Barcelona” de Sempronio, editat per la Societat General de Aguas de Barcelona, 1972, una bona font, mai tan ben dit, d’informació

  Reply
  • 15 maig, 2020 at 5:49 pm
   Permalink

   Gràcies Marcel,
   el conec, encara que no l’he llegit, tinc un amic que me l’ha promès, però els últims esdeveniments ho han paralitzat tot.
   Josep Maria

   Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.